Monday, December 19, 2011

^^Ke Mersing... Wedding Kak Chik^^

Jumaat lepas kami sekeluarga ke Mersing ke majlis khawin ank sedara abg. Petang khamis lepas balik keje, kami (abg, Saffiya, MIL & ank buah abg 2 org) gerak ke Dungun, umah BIL. Malam Jumaat tu tdo kat Dungun dulu, pg2 esok gerak g Mersing lbih kurang kol9pg. Konvoi 2 kete, family Saffiya & family Qistina..hehehe.. Hujan sgt la lebat, drive pun slow2 aje. Saffiya tdo je manjang.. Best agknye tdo time sjuk2 tu. Lalu jalan Endau Rompin. Klau tahun lepas time aku g Majlis Tunang K.Ngah, rumah org asli still ada lagi kalau tgk kiri dan kanan jalan tu. Tp time ni aku pegi byak umah baru yg berbatu dan bersimen dah naik. Wah, dah byak betul membangun kaum2 ori nih.

Ktorg bwak bekal nasik sbb susah nk jumpa kedai makan dalam perjalanan tu. Perjalanan plak jauh.. Berhenti kat masjid kat Endau untuk lunch & sembhyg.. Sampai kat umah Abg Din (BIL) dalam kol 4ptg jgak la. Pastu trus grak ke homestay yg dia dh sewa khas untuk ktorg dri Terengganu. Besar, selesa sgt homestay tu.. Banglo 2 tingkat yg ngadap pantai.. Siap astro, air cond, peti ais semua dh tersedia..

Malam tu ada mjlis makan2 kat umah pengantin. Menu utama ikan bakar dari byak jenis ikan yg best yg fresh2 lgi. Maklumlah Abg Din salah sorg tekong yg berjaya kat stu, mmg byak stok ikan.. Majlis makan2 tu untuk meraikan kedatangan rombongan keluarga pihak lelaki yg seramai 100 org jgak la dri KL tu..

Pagi esoknya, majlis tunang & akad nikah lepas 1 jam majlis tunang diadakan. saya & Ayu tak ikut sbb malas nak bawak si kecik tu, nnti bising plak kat masjid time org nikah tu.. Petang plak masjlis bersanding buat kat Rooftop Hotel Timotel Mersing.. Majlis sederhana jer tapi nampak grand jgak. Buat kat hotel ni kurg la sikit meriahnya.. Apepun, tahniah buat Kak Chik & hubby.. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat dari ciksu,ayhsu & Saffiya..=)

Petang tu lpas majlis, ktorg gerak balik. Tapi tdo kat Dungun dulu. Pg esok baru gerak balik Setiu. Sian abg, penat drive... =)

No comments:

Post a Comment