Wednesday, April 21, 2010

^^ Rindu... ^^

I really miss him.. Tak tahu nak cakap camne :(.. Dah lebih sebulan tak jumpa sebab kejenye di tengah lautan sane.. Sebelum ni tak pernah kena pergi lame macam ni.. Rasa sangat kekok dan kosong sebab ni la dugaan pertama khawin.. Ye la masih baru lagi kan.. Aku kadang2 rasa kuat, boleh tunggu tapi kadang2 nak dia balik time tu jgak.. Sangat tak suka keadaan ni.. Tapi apepun aku sangat faham (cuba faham) tugas dia sbgai ketua keluarga.. Kena cari rezeki untuk kami, bakal anak-anak kami nanti..

Aku pun dah lama tak balik rumah. Kalau balik, tgk bilik, barang-barang dia, lagi la aku tak kuat.. So, aku decide stay saje kat kolej... Kebetulan musim exam and musim final year project.. Bolehla menyibukkan diri cakap kat diri sndiri, xnk pk,xnk pk..byak keje ni.. Nasib baik ade kawan2 temankan.. Teman makan, buat keje skali... Kalau aku duk seorang lagi la kerap aku nangis sorang2.. Oh, kadang-kadang aku tak kuat..Sungguh..
Macam lemah sangat.. Kuatnya penangan rindu ni... Sebelum khawin xde plak rasa macam ni, xkisah sangat pun lama mane dia keje.. Mungkin inilah nikmat rindu lepas khawin.. Nak berenggang sikit pun susah...Huhu

Abang, cepatlah balik... :'(


Saturday, April 17, 2010

^^ Pasrah Segalanya ^^

Pernah hati ini terguris 
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalkan mereka yang aku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau Maha Mengetahui 
Segala apa yang terbuku di hati

Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci

Thursday, April 15, 2010

^^ First Interview ^^

Akhirnya telah lama pye aku fkir, aku ambik keputusan nak join interview hari ni.. Sgt lama ambik masa sebab rasa macam tak layak. Company besar tu, dengan CGPA aku yang tak seberapa, communication skill yg tak tau tahap mane, dengan tak sempat kaji, prepare ape2, mana la tak takut..Tapi takpe, aku tetap join jugak temuduga terbuka yg dia nak 30 org je ni..Hehe

Overally, Alhamdullillah, aku dapat jawab semua yang dia jawab, dengan tetiba banyak plak poin dalam kepala. Cuma kadang-kadang sangkut sebab xingat mcm mane nk sebut certain istilah tu dalam English..Nervous gler kot tapi cool senyum jer.. Alhamdullillah, akak dan pak cik yang interview aku tu sgt friendly and takde la serius sangat. Macam fun,fun,fun je la kan.. Sebelum proses interview tu, pagi ada briefing pasal company tu. Pastu aku ingatkan nak buat interview secara group tapi upenye sorg2..Hahaha..

Tapi aku takde mengharap sangat aku dapat join company ni, tak layak rasanya... Tapi pengalaman tu la yg paling utama yang aku nak... Harap2 adala rezeki aku nnti kat mane2.. 

Opps, ye tak ye kan, lupe nak gtau nama company ni... Hehe... Company international yang cukup fofular dalam industri minyak upstream and downstream..huhuhu

Inilah dia..jeng,jeng,jeng...
*
*
*

*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Hehehe.. Tgk kat bawah...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
huhuhuhuhu...
Tak layak rasanya kan... Tapi cube je...hehe..

Monday, April 12, 2010

^^ The Value of Loyalty...^^

Bru je lepas tengok cte ni sambil lunch td. Sangat touching, tak dapat tahan air mata  keluar... Baru la tahu nilai sebenar kesetiaan kita kepada org yang kita sayang.. Bayangkan selama ni org yang kita sayang selalu ada bersama kita, tapi tiba2 dia pergi, kita hantar dia pergi dalam keadaan sihat tapi lepas tu kita tggu dia balik, tapi dia dah tak balik2 lagi dah. Kita tertanya-tanya ke mana dia pergi, tertunggu2 dia balik, sedangkan dia takkan balik lagi buat selamanya.. Ni lah crtanya...
Kalau nk tgk boleh download kat sini dan download guna Usershare. Lebih mudah sebab nnti dia link terus pada IDM untuk kte download.

Friday, April 09, 2010

^^ Saya Sangat Sibuk^^

Sangat lama tak berblog.. tapi free2 smpat jgak blogwalking ke blog kwn2.. Waaaa, saya sbuk yang amat.. Sedang berusaha keras untuk menyiapkan Final Year Project dan pada masa yang sama tgah pulun untuk final exam..Tak tahu nk bhgikn mcm mane... Saya sanggaaaaaaaat sibuk...


13 April - Entrepreneurship
19 April - Software Engineering Project Management
26 April - Analysis & Design of Algorithm
29 April - Network Programming

29 April - penghantaran draf akhir FYP
6 Mei - PRESENTATION FYP

20 Mei-18 Jun - Program 3P


Itulah dia tentatif saya sebelum menghabiskan pengajian di UKM yg tersayang ini...Huhu..Doakan saya ye..