Monday, January 31, 2011

^^Sesi Berjalan-jalan Ke mana-mana Sahaja Part 2^^

Ok, hari ni sesi berjalan sesi kedua plak..Hehe..
Hari ni Sabtu, aku keje half day. Disebabkan plan nak sambung berjalan-jalan selepas keje, en suami sanggup hantar aku g keje pagi tu dan sanggup plak tunggu dari kol9 pagi hingga 1.00 tghari slpas abis aktiviti Mari Menghias Kelas. Kesian dia duk sorang2 dlm kete bawah pokok kat parking tu berjam-jam..

Tepat kol 1 destinasi pertama ke rumah sewa ku yg kini menjadi bekas umah sewa sebabnya hari ni aku akan angkut smua brg2 bawak balik. Sebab mulai esok aku akan ulang alik Setiu-Ktrganu dengan kawan aku yg kebetulan praktikal kat Ktrganu ni jgak.. Bye,bye umah sewa.. Segala kenangan pahit manis akan terpahat di hati sampai bila-bila..=)

Lepas siap angkut barang, aku & en suami lunch kat Warong Norazila yg dekat traffic light Kuala Ibai. En suami order tom yam udang kesukaannya + telur dadar + nasi putih * air teh o panas kesukaannya jga. Manakala aku plak order nasi putih & nak try telur bistik Thai * air sirap limau.. Total harga lunch kami RM13.50 shaja..Berbaloi bukan, sedap plak tu...Jom ke Warong Norazila..sempat ag promote...ehehe

Next, kami ke Mydin Mall. Hri ni plan nk cri brg2 baby. Sebelum masuk cri barang baby, kami survey set penjagaan selepas bersalin.Mula2 plan nak pkai Leesa Formula tapi selepas direkemen oleh tuan pye kdai ubat, dia kate klau ank sulung & plan nak turunkan berat badan baik guna Nona Roguy tapi mahal sikit la RM360..huhu.. Memang la nak turun berat, tapi terlebih bajet la plak.. Next gaji la Nona Roguy.. Hari ni cri brg anak dulu ye..

Naik tingkat atas cari brg2 baby yg basic dulu, baju, kain lampin, wet tissue, selimut, getah lapik tilam baby, sarung tgn & kaki,tuala baby & ade lagi la.. Mcm saya, rupanya en suami lebih teruja dari saya.. Dia kate mcm xpercaya kite tgah pilih brg2 baby... Huhu..Sgt manis saat tu...Alhamdullillah, smga smuanya selamat2 hendaknya...

Hampir kol5ptg, kami bertolak balik..Wah, sgt penat tapi seronok.. Perkara yg diplan dh setel..

Friday, January 28, 2011

^^Sesi Berjalan-jalan Ke mana-mana Sahaja Part 1^^

Hari ni sesi lawatan rutin ke rumah mak & ayah kandung aku kat Bachok.. Jadi, kami bawak baby jumpa mek tok dia. Macam-macam pesan mek tok baby ni bgi kat ibu dia. Maklumlah baby ni the first untuk ibu dia..eheheh..Byak gak pantang larang org tua2 ni ye.. Mek tok & tok ayah alhamdullillah sihat mcm biasa.. Kami tak bermalam kat sana memandangkan esoknya aku dh keje..

Selepas umah mak & ayah aku, kami terus ke Kedai Lalat, umah akak ipar aku aka kakak encik suami, Kak Ma. Kak Ma la the only one adik beradik encik suami yg mewarisi yg dapat anak kembar dalam family dorg antara 7 beradik tu setakat ni. Bygkan betapa berat tanggungan dia dan suami dia bila semua anak termasuk yg kembar berjumlah 6 org tu semua dah bersekolah tahun ni.. Bleh wat contoh gak dorg ni..Walaupn pendapatan tak tinggi mcm org lain, kerja bawak lori, tapi still pendidikan anak-anak diutamakan. Sebelum balik, Kak Ma bagi tilam kabu turun temurun yg mak mertua aku jahit untuk anak-anak dia dulu. Dia kata dah xnak dh,cukupla setakat 6 org..Hehe..Thank you Kak Ma... Tilam kabu tu still elok & kemas je jahitnye..Kredit tu my mak mertua..hehe.. Kami pn klau boleh nk baby tdo atas tilam kabu sbb lebih sjuk & selesa untuk baby nnti...

Lepas tu, kami ke Bandar Kota Bharu..Seperti biasa, lokasi feveret ibu & ayh si baby ni ke KB Mall.. Plan nak beli t-shirt baru untuk en suami. ALhamdullillah, dapat gak 1 yg en suami berkenan. Bukan ape, en suami sgt cerewet klau memilih pakaian.. Quality first katenye... Kebetulan pulak ade sale untuk CNY.. Dapat 20 % offer.. Pastu survey perfume Paco Rabbane Lady Million yg baru kuar..Wah, sgt best baunye.. Tapi 50ml hrganya RM260 tau..Belum yg 100ml ag tu... Plan beli online je la nnti.. Nnti leh pkai same2 dgn en suami dgn Paco Rabbane 1 Millionnye yg sgt best ituuu..Hehehe...G kat Secret Recipe mengidam plak tgk kek Chocolate Strwberry. Beli satu slice bwak balik..Jam dah kol8 mlm, kami trus grak balik Setiu, singgah KFC Jerteh jap dinner Snake Plate kesukaan en suami.. 

Sangat penat & nak tdo dulu..Esok keje plak, ade aktiviti Mari Menghias Kelas kat kolej..Daa..esok ade Sesi Berjalan part 2 plak...=)

Tuesday, January 18, 2011

^^Alhamdullillah^^

Minggu ni dah minggu ke 24. Tendangan-tendangannya memang sangat2 aku rasa. Macam main bola sepak pun ade kat dalam tu. Hari tu dah scan sekali kat klinik kerajaan. Alhamdullillah, tak sabar nak tunggu dia keluar. Cuma xtau lagi la laki ke pompuan sebab aritu tak nampak. Planning dengan cik abg nak g scan skali lagi kat swasta. Klau x, cmne nk ready kelengkapan dia. Klau boleh nak beli yang pink2 smuanya klau pmpuan. Klau laki plak nak cari yang warna biru plak. Sebelum cik abg g keje balik, kena cepat2 la. Nnti cik abg balik dah makin tak larat. 

Semoga kamu menjadi anak yang soleh & solehah serta anak yang sentiasa mendoakan ayah & ibumu. Aminnn..

Monday, January 10, 2011

^^Terus Menanti...^^

Ok, hari ni dah 10 Januari 2011. Encik abang xbleh balik lagi semalam. Copper dah ade cuma ambik org2 yang dah lama ter'delay' nak balik tu. So, smua dah selamat balik jmpa family msing2 semalam. Alhamdullillah. 
Encik abang kate, pagi ni giliran dia & org2 yang sepatutnya balik semalam. Tu tgah tunggu copper la tu. Barang2 & tuan pya dah ready tunggu angkat beg naik copper je. Harap2 xkecewa lagi hri ni... Sebab aku dah siap2 ambik cuti nak spend time dengan dia sebelum dia pergi keje lagi nnti. Baby pun xscan lagi ni. Dah masuk 6bulan dh.. Tgu ayah dia la ni... Sabar ye syg ye.. Kite sama2 tgu ayah balik ye...=)
Semoga semuanya selamat....Aminnn....

P/S Dalam hati Allah saje yg tahu.....

Sunday, January 09, 2011

^^9 Januari 2011^^

Hri ni dah pun 9 Januari 2011.. Hari yg ditunggu2.. Tapi ade ape ye dgn hri ni............
Oowh, hari ni sepatutnya encik abang sepatutnya balik ke darat setelah 3minggu di Guntong D...
Tapi xtau la dapat balik ke x sebab encik abang ckap kawan2 dia yg sepatutnya balik hari Khamis last week pun xleh balik lagi sbbnye copper xde nk kna g ambik.. So, dalam 50org lagi ter'delay' tarikh balik dorg..
Jadi, encik abang pesan, jgn terlalu berharap hari ni dia sempat balik.. Tunggu sahaja & berdoalah semoga cepat balik dan selamat.....huhuhu

Monday, January 03, 2011

^^A New Year Has Come..^^

Semoga Tuhan melindungi kita semua daripada bala, bencana dan dugaan yang tak mampu kita lalui pada tahun baru ni..
Selamat Tahun Baru.. Semoga keredhaan Allah sentiasa bersama kita...

^^Becoming A Mama^^

               Rasa macam tak percaya pun ade..Alhamdullillah dah 5 bulan stgah usia baby dlm kandungan aku ni..
Anugerah yang paling indah untuk aku n encik hubby. Dan kami berdua sgt menunggu saat kelahiran anugerah terindah ini ke dunia ini.. 

               Masa awal2 dulu aku xdela byak sgt alahannya cuma apa yang aku nmpak sgt ketara, selera aku pada bnda2 mknan yg masam dan perubahan mood yang kdg2 terlampau sensitive tak bertempat. Thanks a lot to encik hubby sbb sgt memahami dan sabar melayan perangai aku time tu.. Uhuhu
Alhamdullillah, sekarang ni dah xde ape2 la, Cuma aku cepat letih je.

               Anakku ni sangat memahami stiap perasaan aku. Kalau mood aku happy, dia pun mula la melompat sakan kat dlam tu smpai kdg2 terkejut jgak dibuatnya. Tapi kalau time aku sedih je, dia syap je seolah2 turut sedih bersama aku. Sesungguhnya, inilah perasaan yang terindah yang Allah anugerahkan untuk kami. Syukur sgt2.. Inilah jugak hadiah ulangtahun perkahwinan kami yang pertama yang sangat bermakna..

               Anakku, walaupun ibu bersusah-payah dan penat menanggung stiap dugaan dan kesakitan sewaktu mengandungkanmu, tapi untukmu anakku, akan ibu harungi jua. Semoga kamu menjadi anak yang soleh dan solehah serta berjaya di dunia dan akhirat. Ibu dan ayah sangat menanti-nanti kelahiranmu… Amin.

P/S Tak sempat scan lagi time ni, tunggu encik hubby balik dari laut.. 9hb Januari nnti. I miss u so much…