Monday, September 19, 2011

^^Saffiya Sudah 4 Bulan^^

Alhamdullilah, Saffiya dh pun berusia 4 bulan lebih. Masa ckup 4bulan aritu dah pergi timbang, skrg berat Saffiya dh 6.5kg. Umur 4 bulan ni byak perkembangan saffiya yg kami boleh tgk. Saffiya dah pandai nangis bila saya buat2 nk tinggal dia. Tp nasib baik pg2 saya nk g keje dia tak nangis nk ikut. Sebab masa saya pegi keje dia tak bangun lagi..hehehe.. 



 Time ni saya tgh tanggalkan baju dia sbb nk mandikan dia. Sempat lagi dia tertdo. Kesian ank ibu. Kata ayah Saffiya "Macam baru sudoh pikul balak ni, letih sungguh." =)




Saffiya dah pandai nk turun dari buai dia. Sekarang ni dia sedar dari tdo dia duk syap je smbil usaha nk turun. kami kena sntiasa alert. Klu tak, takut dia jatuh ats lntai plak nnti.

Saffiya suka sgt hsap jari.Klau bleh smua jari nk msuk dalam mulut dia. Pantang boleh pegang gape2 je nk je sumbat dlm mulut dia..Saffiya.. Saffiya..


Saffiya letih meniarap, landing skjap..=)

Saffiya dah pandai pegang botol susu sndri dh.. Hehe =)

Saffiya dah pandai baca mesej ayah.. (ye dop ni ayoh) Hehehe... =)

Saffiya dah tdo. Selamat Malam syg.. Ibu & ayah saaayang Saffiya. Semoga menjadi anak yg solehah & penawar untuk kami... =)


^^Gambar Raya Kami..^^

Hari ni dh 21 Syawal. Tapi saya baru nak letak gambar raya kami.Alhamdullilah, kami beraya sebagai satu keluarga tahun ni. Kami dah bertiga. Sedondon berbaju tema krim hijau kami beraya sakan tahun ni. Kalau boleh smua umah sanak sedara kami nk singgah. Tapi apakan daya masa sgt terhad. Siang raya sakan, mlm tdo kepenatan. Lpas musim raya, musim kenduri plak. Mane yg sempat, kami pergi. Sehari ade 3,4 undangan. Ramai sgguh kawen.. Ok, inilah gambar raya kami & gambar Saffiya beraya kali pertama.





Selamat Hari Raya Aidilfitri ...=)

Tuesday, September 13, 2011

^^Akhirnya Saya Kembali...^^

Setelah sekian lama saya xbuat post baru tetibe rasa mcm terlalu byak bnda nk dicerita...

27 April 2011,  Rabu , 8.46 PM
Akhirnya setelah 20jam menahan kesakitan dari Hospital Setiu ke Hospital Sultanah Nur Zahirah KT, akhirnya saya selamat melahirkan anak pertama saya. Ye, perempuan dan semestinya diberi nama Nur Nisrina Saffiya..
Ok, inilah anak dara saya..=)

Saffiya umur 5 hari



Saffiya umur 2 bulan

Saffiya umur 3 bulan (baru 4.7 kg time ni) hehe.. tapi time ni dah pandai meniarap..


10 Mei 2011, Selasa, 10.45 PG
Hari ni hari ke 13 saya berpantang. Hari ni saya dan keluarga kehilangan ibu yang paling saya sayangi buat selamanya. Sebenarnya dah dua bulan mek xbleh berjalan sbb kata doktor tulang paha mek hancur kesan ubat-ubat yg dia makan. Seminggu sebelum pergi, sakit mek semakin teruk. Mek masuk hospital 5 hari and doktor kata nak operate ltak besi ganti tulang paha. Doktor sruh jmpa doktor pakar 12 Mei , tp xsempat. Kami redha atas pemergian mek menghadap Allah sebab tak sanggup lagi rasanya tengok mek menderita menahan sakit. Al-Fhatihah untuk mek...

No one can ever replace you..