Thursday, December 31, 2009

^^Kenangan Geng Zaman SPM^^

Tadi tetibe terjumpa gambar aku dgn geng time sklah menengah, zaman anak dara dulu...hehe.. Teringat plak zaman tu. Kami adalah pemegang saham tertinggi time tu kat sekolah masa form 5. Ke mana saje msti berempat. Dorg pgil aku kak long sbb ape2 hal yg xkena aku dlu yg slalu tegur dorg..Hehe.. Kat kelas pun duk berempat rapatkan meja. Sebarang ilmu sama-sama kongsi.. Fazlina dlu pengawas pustaka, so dia adalah girl in purple. Aku, teh dgn jue plak the girls in blue..Kami pengawas disiplin.. Lepas tamat sklah mngah, ktorg bawak hala tuju masing-masing. Tapi alhamdullillah, kami berempat xde yg xdpt masuk U, mcm yg kami angankn dulu.. Fazlina di UIA, Teh di UDM, Jue di UUM and aku kat UKM la kan.. Tapi ape-apepn ktorg still rapat macam dulu. Pantang raya atau cuti pnjang, mesti jumpa dgr cte2 terbaru..
Gambar ni diambil raya tahun lepas..

Naa, Sue, Jue & Teh

^^Happy New Year 2010^^

Hari ni hari terakhir tahun 2009...Ye, ia bakal meninggalkan kte dalam beberapa jam saja lagi. Segala yang baik berlaku dalam tahun ni akan dijadikan kenangan yang berharga dalam hidup sbb smuanya takkan ada ulangan kedua yang sama sebijik macam kali pertama..hehe.. Segala yang tak baik pula kte jadikan teladan untuk lebih berhati-hati dalam segenap apa jua perkara yang kita lakukan di masa akan datang. Segala dugaan yang Dia tentukan untuk kita pada tahun yang akan kita tinggalkan ini, jadikan penguat agar kita lebih kuat untuk menghadapi ranjau di masa depan. Kerana setiap apa yang ditentukan adalah yang terbaik untuk kita dan ada hikmah di sebaliknya.. Tapi bersyukurlah kerana sehingga detik ini, kita masih mampu menghirup udara di muka bumiNya ini...


Selamat Tahun Baru 2010 untuk semua.. Yang pasti umur kita akan bertambah lagi dan pelbagai cabaran menanti kita di 2010 nanti. Namun, teruskanlah azam kita untuk menjadi yang lebih, lebih dan lebih baik...
Selagi hayat dikandung badan, hidup perlu diteruskan.. 



Tuesday, December 29, 2009

^^Terima Kasih..^^

Di kesempatan ini, saya nak rakamkan jutaan terima kasih untuk :
1. Chek Ngah & Ayah De -- kerana jadi walimatul urus yg utama, yg tolong my mum jayakan majlis kenduri kami.
2. T-mah -- sbb jadi mak andam, pengapit and wedding planner saya.
3. T-jah & Ecah -- sbb jadi pembantu wedding planner yg sgt cekap dan rajin.

4. My mum -- byk bg support walaupn dlm kdn xsihat
5. My mum and my dad -- sanggup dtg dri jauh & bg keizinan khwin..hehe







6. My sedara-mara & ank2 buah -- tanpa korg kenduri ni mmg xkn jadik la..
7. My friends & cikgu2 -- sbb sudi hadir & tanpa anda smua xmeriah la majlis saya.
8. Orang2 jauh -- walaupn xdapat hadir tetap menghargai jemputan saya.
9. Semua org -- yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam menjayakan & memeriahkan majlis perkahwinan saya.


Terima kasih byk2. Hanya Allah sahaja akan membalas keikhlasan anda semua.. Doakan kebahagiaan kami hingga akhir hayat...Suliza & Nazrin..

^^Kronologi Aku Menjadi Milikmu...Part 3 ( Majlis Sanding ) ^^

Alhamdulillah, lpas selamat smuanya, aku terus blik bersiap untuk majlis sanding yang dijangka jadi dlm kol 2 ptg nnti. Lpas siap make up smua, kawan2 xputus2 datang.. Yg jauh, yg dekat smua ade.. Kpada yg jauh, aliaa, wani, bell, zaty, yana, kak yati, hanim, asma, aween, ana, soleh, payed, akim, amir dan kawan amir, terima kasih sbb jauh2 korg sggup dtg untuk mjlis kwin su.. Sayang la korg smua..Kawan2 yg dekat pn terima kasih jgk, cikgu2 yg dtg jgk.. Terima kasih smua. Hehe..


Lbih kurang kol 2.30, rombongan pihak lelaki sampai dgn selamatnya. Sebuah bas n bpe buah kete aku bpe sure tp ramai jgk la.. Hensem cik abang aku, xpernah2 aku tgk dia lengkap macam tu..





Gambar sanding aku ade byk lagi kat sini.. My Wedding2.

^^Kronologi Aku Menjadi Milikmu...Part 2 ( Majlis Akad Nikah ) ^^

Setibanya 2hb Disember 2009, hujan sangat lebat mula dari pagi tak berhenti2.. Smua ahli kerja kenduri sangat bimbang sbb nnti akn susah nk wat keje. Khemah untuk ahli keje pn abang aku dah siap2 pasang dh takut dorg kna hujan.. Aku la yang paling bimbang sbb pelamin aku xdatang ag org yg patut kna pasang tu. Kanopi untuk tetamu pn xpasang ag.. Tapi kanopi tu alhamdullillah dalam hujan lebat tu lbih kurang kol 4ptg camtula, dgn bermandikan hujan abang2 yang tauke kanopi tu sanggup jgak datang pasang kat umah aku. Terima kasih sgt2 kat dorg.. 


Cuma yang aku tunggu2 sangat pelamin aku xsampai2 jgk ag. Rupanya aku dengar brta, air banjir naik atas jalan dan kenderaan xleh lalu. Kebetulan dorg yang kna datang pasang khemah tu kna across jln yg naik air tu dlu klau nk datang kat kmpung aku. Kampung aku alhamdullillah xpernah ag bnjir stkat ni.. Tp alhamdullillah,  lpas Asar ptg tu hujan nmpak reda skit, kol 6 ptg dorg smpi dgn bwak smua peralatan sanding aku tp tupn dorg kna redah air banjir lagi yg bru surut ckit... Huhu..


Tapi another sad thing happen that night.. My hubby yg takut stuck xleh lalu jalan kat Kampung Guntung tu, terpaksa datang dlu, angkut family dia mana yg penting untuk majlis akad nikah ktorg yg ptutnya jd malam 2hb tu.. Tapi apakan daya, Tuhan dah tentukan kami takde jodh lagi 2hb tu.. Sbbnya........ Tok kadi yg kna nikahkan kami xleh kuar umah, umah dia naik air.. Dia cakap kna tunda pg esok kol 10.00 pg.. Waaaaaaaaaa....... 


Aku tersgt la gelisah memikirkan esoknya adakah smuanya akn berlaku seperti yg diharapkn ataupn kna tunda lgi..Hish, ak xnak sanding dlu sblm nikah.. Tapi, my hubby tnangkan aku ckp kte xde jdoh lgi hari ini. Tgu la esok, xkemana... Huhu.. 


Then, pg esoknya, seawal 5pg aku dah terjaga, xleh tdo. Merenung inai yang merah di kedua2 jari tangan ku.. Mengharapkan smuanya akn berjalan lancar hari ini.. Allah, please help me to go through all of this... Alhamdullillah, hujan berhenti pg tu and langit nmpak cerah. Seawal 8 pg ak dah bersiap untuk ke masjid..
Bertolak ke masjid dalam kol9lbih, jap pstu tok imam pn sampai, alhamdullillah, berjaya kuar gak tok imam tu.. Cuma tgu cik abang aku jela xsampai ag.. Xpe2, dia jauh ckit. Lgpun x kol10 ag time tu..Hehe


Smntara tu, tok imam ambik tndtgn aku sbgai persetujuan aku setuju mewakilkan dia sbgai wakil kpda ayah aku untuk menikahkn aku dgn my hubby..These are...






Then, bila smua dh ade, maka mula la majlis akad nikah, diikuti dgn lafaz taklik. Alhamdullilah, lpas 2 kali lafaz, aku sah menjadi miliknya.. Itulah harinya, 03 Disember 2009, kol 10.20 pg, Allah mengurniakn kami satu lgi kurniaan yg pling besar dalam hidup kami berdua. 



Gambar lain, klik kat cni ek.. My Wedding

^^ Peristiwa Disember 2009..Kronologi Aku Menjadi Milikmu..^^

Sangat lama tak update. Sorry sangat2. Tak sempat nk update disebabkan kesibukan yang paling sweet spnjg hdupku. Hehe.. Tinggal lagi 2 hari nk habis tahun 2009 ni. Bakal memasuki tahun baru 2010.. Alhamdullillah, sehingga hari ini, saat aku update blog ni, Allah masih mengizinkan aku bernafas di muka bumi ini dan melalui saat2 indah yang akan ku kenang sampai akhir hayat..


End to mukaddimah, then back to my title. Sebenarnya sepanjang blog ku tidak diupdate ini, aku sbuk menguruskan hari paling bersejarah dalam hidupku. Dan aku decide akan bercuti selama sebulan tanpa layan blog. Hehe... Peristiwa bersejarah itu adalah Majlis Perkahwinanku dan my lovely fiance (now, my hubby okeh).. 


Majlis berlangsung pada 3 Disember 2009 yang lepas. Sangat penat dan stress menguruskan majlis kahwin ni sbnrnya. Lepas tamat je aku praktikal kat iPerintis pd 26 Nov tu ptg tu aku terus balik umah sbb esoknya Raya Haji. Tp raya ni aku just pg solat sunat raya dan balik sambung wat persiapan untuk majlis. Mana taknya, harinya tinggal berapa je lgi, tp hantaran satu pn aku xsiapkan lagi. Tapi alhamdullillah, dgn pertolongan sedara mara, sepupu2 aku, smuanya berjalan lancar and complete on time. Ehehe..
Ni la hantaran dari aku untuk my beloved hubby..