Friday, January 28, 2011

^^Sesi Berjalan-jalan Ke mana-mana Sahaja Part 1^^

Hari ni sesi lawatan rutin ke rumah mak & ayah kandung aku kat Bachok.. Jadi, kami bawak baby jumpa mek tok dia. Macam-macam pesan mek tok baby ni bgi kat ibu dia. Maklumlah baby ni the first untuk ibu dia..eheheh..Byak gak pantang larang org tua2 ni ye.. Mek tok & tok ayah alhamdullillah sihat mcm biasa.. Kami tak bermalam kat sana memandangkan esoknya aku dh keje..

Selepas umah mak & ayah aku, kami terus ke Kedai Lalat, umah akak ipar aku aka kakak encik suami, Kak Ma. Kak Ma la the only one adik beradik encik suami yg mewarisi yg dapat anak kembar dalam family dorg antara 7 beradik tu setakat ni. Bygkan betapa berat tanggungan dia dan suami dia bila semua anak termasuk yg kembar berjumlah 6 org tu semua dah bersekolah tahun ni.. Bleh wat contoh gak dorg ni..Walaupn pendapatan tak tinggi mcm org lain, kerja bawak lori, tapi still pendidikan anak-anak diutamakan. Sebelum balik, Kak Ma bagi tilam kabu turun temurun yg mak mertua aku jahit untuk anak-anak dia dulu. Dia kata dah xnak dh,cukupla setakat 6 org..Hehe..Thank you Kak Ma... Tilam kabu tu still elok & kemas je jahitnye..Kredit tu my mak mertua..hehe.. Kami pn klau boleh nk baby tdo atas tilam kabu sbb lebih sjuk & selesa untuk baby nnti...

Lepas tu, kami ke Bandar Kota Bharu..Seperti biasa, lokasi feveret ibu & ayh si baby ni ke KB Mall.. Plan nak beli t-shirt baru untuk en suami. ALhamdullillah, dapat gak 1 yg en suami berkenan. Bukan ape, en suami sgt cerewet klau memilih pakaian.. Quality first katenye... Kebetulan pulak ade sale untuk CNY.. Dapat 20 % offer.. Pastu survey perfume Paco Rabbane Lady Million yg baru kuar..Wah, sgt best baunye.. Tapi 50ml hrganya RM260 tau..Belum yg 100ml ag tu... Plan beli online je la nnti.. Nnti leh pkai same2 dgn en suami dgn Paco Rabbane 1 Millionnye yg sgt best ituuu..Hehehe...G kat Secret Recipe mengidam plak tgk kek Chocolate Strwberry. Beli satu slice bwak balik..Jam dah kol8 mlm, kami trus grak balik Setiu, singgah KFC Jerteh jap dinner Snake Plate kesukaan en suami.. 

Sangat penat & nak tdo dulu..Esok keje plak, ade aktiviti Mari Menghias Kelas kat kolej..Daa..esok ade Sesi Berjalan part 2 plak...=)

No comments:

Post a Comment