Wednesday, April 25, 2012

^^Terkini..^^

Salam.. Lama sungguh saya tak update blog ni. Busy yang amat.. Skrg dh kurang busy skit sbb student dah mula cuti sem.. Skrg ni duk ofis buat keje ofis la disamping tu kene ajar student DIT sem pendek.
Dah lama tak cerita pasal Saffiya kn.. Alhamdullillah, Saffiya sihat cuma marin gi timbang berat tak naik la..naik 100 gram je jdi 7.8kg je tinggi 69 cm dah hampir genap setahun lagi 2 hari je lagi.. Saffiya dah tumbuh gigi dh, gigi atas depan dah mula malu2 tunjuk diri skit2. Gigi bawah depan xde lagi. Saffiya tak boleh jalan sendiri lagi tapi jalan pegang meniti pegang dinding tu dah boleh dah. Merangkak lak makin laju. Klu kte kejar dia lagi laju dia merangkak. 2,3 hari ni mulut dia becok sgt. Tp xde satu pun yg ibu & ayh ni faham. Yg kami faham dia pggil *Ayah*, ckap *Nak* tu je la. Tapi pggil *Ibu* tak bleh lgi, tiap2 hari ajar... Huhuhu Insyaallah nk bleh mulut la tu org2 tua kata. Skrg ni plak suka sgt nk didukung bwak g jln2. Kdg2 time ibu masak pun dia nk dukung. Kenala dukung jgak klu x, bising la satu umah dia mengamuk. Comey sgguh perangai dia sejak nk cukup umur setahun ni. 13hb April hri tu dia naik campak, ibu ayah pegi mtak air penawar. Dlam 4,5 hari dh ok dh campak tu. Lpas naik campak, demam plak, siap full packaged selsema + batuk lagi. Kesian...Makan, hsap susu, pstu bila batuk muntah balik yg bru masuk tu. Tula berat naik cinonet je tu. 

Ibu ngan ayah skrg ni tgh diuji dgn hal keluarga yg sgt menyemakkan kepala. Ntah la, manusia ni, bila nafsu kebendaan menguasai dh xkenal keluarga ank beranak dh. Tapi ape2 pun, kami sntiasa berdoa agar Allah mempermudahkan segalanya. Semoga saya dapat mempertahankan amanah yang arwah mek tinggalkan itu. Alhamdullillah, dlm pening2 dgn masalah ni, kami tetap & akan laluinya bersama dgn cekal .. Terima kasih kerana sentiasa ada disisi saya saat2 saya memerlukan abg sgt2...     


No comments:

Post a Comment