Thursday, June 03, 2010

^^ Kenangan Bulan Mei..^^

Dah lebih sebulan blog ku tersadai dan berhabuk ni.. So, kali ni byak crta ckit la..Update bulan lepas..Hehe..
sekarang aku dah abis final exam and dah habis belajar. Cuma projek akhir je tak bentang ag sebab tengah kursus IBM Database Administration kat UKM ni ha.. Insyaallah 16hb nnti abisla course ni. Kalau murah rezeki lulusla exam DBA tu nanti so certified la aku..Hehhehe.. Ok skrang nak strat bercerita ikut tarikh ek...


29 APRIL 2010


Hari ni last exam aku, klau tak silap exam Network Programming. Aku balik kampung hari ni jugak. Malam lpas abis exam tu.. Dah hampir 2 bulan tak jumpa Mr Hubby..Akhirnya kebetulan dia cuti, then terus datang ambik aku skali sebelum balik kampung. Aku tak kasi Mr Hubby bawak kete, sbab bimbang & blnja byak.. Sbb skrg kna byak berjimat..


So, lpas exam, aku g ambik Mr Hubby kat stesen bas. Lpas angkut smua barang bagi kat Abg Li (abg aku yang tggal kat kajang) , ktorg mtak abg li hntar ke stesen bas. Barang2 yg aku bagi kat abg li untuk aku tggalkan kat umah dia kejap sbb nnti time kursus aku nak guna. Barang selebihnya, aku bawak balik. Banyak gak la bawak balik.. Nasib baik hero kesayanganku ada bersama..=).. Mila pun join ktorg skali (my rummate) sebab dia pun naik bus sama dgn ktorg jgak...hehhe


Malam tu naik bus balik kampung, naik bus Sani duk bawah blkg skali.. Dapat privacy and selesa skit..hehehe.. Oh ye, lupe nk ckap, time ni batuk aku tgah teruk, suara kalah penyanyi rock. So, aku tak cakap byk sgt la, nnti bising plak. Nak bisik2 pun xleh kn... Oh, sangat terubat rinduku...


Pagi esok sampai Ganu, tgu bas plak balik umah mak mertua aku dulu sbb Mr Hubby nak ambik kete. Pastu bru blik umah Kg Rahmat..


1 MAY 2010


Mr Hubby cuti tak lama, 4 hari je klau xsilap. So, hari ni ktorg spend masa buat bnda yg ktorg pnah buat masa bercinta dulu.. Apalagi, g picnic kat Air Terjun Hutan Lipur Lata Tembakah (my hubby's favourite spot).. Lpas goreng bihun skit, lpas makan tengahari ktorg pegi bawak baju untuk mandi smua.. Then, sampai kat Jerteh, bungkus KFC (Dinner Plate + Prawn Nugget) terus pegi sana. Sampai sana ramai sgt manusia ada. Yela, sebab tgh cuti umum kn.. Hari Pekerja. Ktorg cari spot yg paling best and jernih untuk mandi. So, naik atas sikit la.. Mr Hubby best gler menyelam berenang tapi aku plak takut plak nk turun.. Nampak dalam sungguh..hehe xpe2, smbil2 dia mndi, main2 air, aku yg sedikit basah tu suapkan makanan untuk dia..=)))...


Ktorg balik dh nk dkat kol 6 pstu singgah beli sate kat Jabi, bawak balik sikit and singgah umah mak mertua aku bagi kat dorg sikit..Best btul bleh picnic sesame.. Terimbau balik zaman kapel2 dulu.. Dulu main2 air je.. Xde bebasnye lagi.. Nanti klau dh ade ank nnti, nk bwak picnic lagi, biar ayah dorg ajar dorg berenang..=))


3 MAY 2010


Hari ni Mr Hubby pergi keje balik. Sbab klau ikutkn dia xleh blik tapi mtak jgak sbb nk tolong aku bwak barng2 balik umah.. So, cuti kejap jela.. Then, bermula la hari2 rindu aku tu... Sangat tak best.. =(..


10 MAY 2010


Hari ni dapat call dari Abg Ki, Ayu dah selamat bersalin anak perempuan. Abg Ki abg ipar aku, abg pada husband aku. Esoknya baru bawak balik umah mak mertua aku sebab dia nk berpantang kat sana. So, petang tu lpas buat kuih tok aji serban, aku ikut Kak Pah balik tgk dorg.. Kak Pah ni plak kakak husband aku yg duk depan umah ak...


Si kecik plak sgt cute, Ayu bagi nama Nurul Qistina. Wah, aku sangat teruja.. Waiting for my turn.. Macam sape rupa anak aku nnti..=))


P/S Bersambung la plak ek... Nk tdo, dh ngntuk... Nite...

1 comment:

  1. rindu sate jabbbiiiii!!!

    btw..sue bnyk kali sbut psal anak jer nie..do u have any gud news?? let me the first one to know!!! :P

    ReplyDelete