Saturday, March 05, 2011

^^Majlis Untuk Saya^^

Diam tak diam dah dekat sebulan xde update baru kn..Bukan xde crite tapi mmg xsmpat langsung jengah blog sendiri. Skrg ni musim student saya final exam. Nak buat kelas tmbahan lagi, jga exam lgi & tanda paper lagi. Sgt la sibuk. En suami pun dah seminggu balik. 18hb Februari hr tu birthday saya. Sgt xsempat update ape2.. Sorry sgt2 ye miss blog..

Diam tak diam my baby dah pun 30 minggu. Semakin hari semakin penat la saya. Baju plak bila pakai minggu lepas pstu nk pakai minggu ni dah mcm barut nangka la plak. Cepat sungguh. Dah mmg skit sgt bju yg padan, boleh bilang dgn jari je. Nak beli skrg ni rasa mcm xberbaloi je. Nak xnak pakai glir jela mana yg ade.
Ok la, sempena dah 7bulan lbih ni, mum in law buat majlis solat hajat untuk saya smga nnti dipermudahkan bersalin. Org2 lama ckap mcm mjlis lenggang perut jgak la tp xikut sgt. Buat sbyg hajat, doa selamat dgn panggil mak bidan tengok kedudukan baby saya je. Mak bidan ckp baby dah turun ke saluran peranakan, so dia angkat la sikit biar naik. Sakit jugak la... Huhu.. Tapi dia kate kedudukan baby alhamdullillah, xde msalah. Dah betul.. Kalau ikutkan kiraan mak bidan baby saya dah msuk 8bulan ni.. Wah, lagi la sy takut. Takut bukan ape, takut time tu sampai, en suami tgah keje kat laut lgi..Haih, cmne tu..Klau bleh nk dia ada ms saya tgh 'berjuang' nnti..Xpelah, hrp smuanya ok & selamat..Insyaallah, amin.

P/S Naluri saya cakap, baby sy ni baby girl. So saya nak namakan dia Nur Nisrina Saffiya.. Nur=Cahaya, Nisrina = Bunga Mawar Putih & Saffiya = Bijak...Comel x? =)

1 comment:

  1. su, wani pon doakan su slmt nnt.. ape2 brita, kongsi lg ye..hehehe :D nnt da bersalin bgtau k :) saffiya tu sama mcm nma anak sedara wani, nur athirah safiah..ejaan lain skit..keke :D nur nisrina saffiya pon sedap! ;)

    ReplyDelete