Sunday, February 06, 2011

^^Cuti Tahun Baru Cina^^

Sempena Tahun Baru Cina, kami dapat cuti 3 hari, Khamis, Jumaat dan Sabtu.. Kebetulan en suami masih lagi ade kat umah, byak la plan kami..

Khamis, 3 Februari

Hari ni ade dua jemputan kenduri kesyukuran & akikah yang kami attend. Satu kat kampung aku & satu kat kmpung en suami. Bila perut dah penuh, lepak umah mak mertua jap bincang2 & ukur kain sebab my mum in law nk buatkan sarung tilam, bantal untuk my baby.

Pastu en suami ajak dating. Kami ke Pantai Penarik plan nk ambik angin pantai je.. Singgah beli sotong celup tepung & ikan celup tepung.. Total 3 ekor sotong saiz kecik & 2 ekor ikan saiz sederhana RM24.00..Bising gak ar en suami kate cekik darah sgguh akak tu..Smua org dia caj hrga pelancong.. Suke suki je...Huhuhu
Punya la rmai org kat pantai, maklum la msim cuti rmai org KL balik cari pantai...Hihihi
Kami cari port bwah pokok. Nasib baik ade satu yg sgt strategik. En suami bukak tikar & kami lepak smbil mkn + menikmati angin pantai yg sgt best.. Air laut pn tenang je..Bestnye boleh dating hari2 gtu...

Jumaat, 4 Februari

Hari ni plan ke Bukit Payong, ke mjlis khwin ofismate sya, Yana. Kol11 sy & en suami bertolak ke Bukit Payong. Sempat gak ar mkn buah langsat sekilo dua sbb ni first time smpai ke Bukit Payong. Tgu en suami solat Jumaat dulu pstu kami ke rumah yana. Tak sempat tunggu ofismate yg lain sbb ktorg ade plan lain ag psni. Jauh plak tu nk blik...Huhu..Tahniah yana & suami, Semoga bahagia hingga akhir hayat...=)

Sebelum balik singgah Giant singgah Rotiboy beli roti sambal daging kesukaan kami berdua..=)

Sabtu, 5 Februari

Hari ni xde buat ape2, duk relax je.. Esok en suami nk g keje dh...huhuu

No comments:

Post a Comment