Monday, March 15, 2010

^^ Cerita Tentang Kawen... ^^

Hujung minggu lepas, abang aku kawen, abg sulung dalam kami 10 beradik.. Sepatutnya dia dulu la kn, tapi aku dan abg yg kedua dulu kawen baru la dia kawen. Mungkin baru jumpa yang betul-betul berkenan di hati.. Aku sempat pegi majlis resepsi abg aku kat Dewan Bandaraya Kajang.. Ya Allah, terkejut sangat tengok. Wah, sangat grand mjlis dia. Mungkin la kot camtu la cara orang bandar bila buat kenduri khwin. Semuanya catering.. Tema pun sangat grand, black and white.. Cantik.. Aku ajak Wani, Zaty, Bell & Lah join skali. Family dari Kelate xramai sgt yg dtg..Jauh..Yang wajib2 je datang.. Nanti majlis bertandang kat umah kat Bachok plak akn berlangsung hari Khamis, 18hb nnti. So, esok lpas kelas pagi aku akn balik umah lagi.. Then, Rabu bru pegi sana. Kna jumpa encik suami dulu esok..Rindu...hehe


Musim cuti sekolah ni, ramai plak org kawen, abg aku ni termasuk la kn. Byk gak aku tengok kat facebook gmbr khwin yg member2 upload, xkira la kakak dorg ke, abg dorg ke, sedare mare dorg pn. Wah, smuanya grand2 la.. Tbe2 terfikir plak kn.. cthnya mjlis abg aku ni, kalau la nk dibandingkan dengan majlis aku. Tersangat lah kecik dan biasanya mjlis aku tu, pelamin aku.. Huhu.. Bestnya dorg.. Tapi, aku bersyukur sebab dream wedding aku tercapai. Sebab, aku nak wedding yang simple & meriah. Di mana, smua sedara2, rakan2 dpt datang ke mjlis aku. Dapat kumpul sedara-mara yg dh lama tak kumpul kat umah aku tu, sangat best. Masak sesame, gotong-royong.. Sangat best.. Dapat kembali rapatkan hubungan kami. Yela, ade yg duk jauh2, jarang-jarang je jumpa. Tapi, time mjlis aku tu, sggup dtg awal, blik lmbt untuk pstikan smunya smpurna.. Tu la slh satu aim aku, nak kumpul smua family... Dan aim aku tercapai jgak.. Meriah walaupun tak grand..hehe..


Setakat tu je la kot, xtau nak kate ape dah.. NNti la aku cerita-ceriti lagi. Esok mau balik jumpa buah hati..hehe... Sblum tu, tgk la gmbr ni, yg biasa2 je & yang grand... jeng,jeng,...
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
Yang biase2 aje...=)

~
~
~
~
Dan, yang grand...=)


=)

No comments:

Post a Comment