Tuesday, February 23, 2010

^^ Ceritera Cuti Mid Sem.. ^^

Cuti mid sem ni boleh dikatakan cuti sakan gak la pada aku, mana taknya, 2 hari sebelum org lain dh start cuti lagi aku dah steady lepak kat umah dah, pastu orang lain dah berpusu-pusu balik kampus, aku duk kat umah lagi.. Nak wat cmne, tiket xde nak datang on time.. hehe, alasan la kononnya kan.. Tapi cuti ni memang sangat sibuk dengan aktiviti keluarga..


13, 14, 15 Februari 2010


Kami berdua ke Mersing, Johor untuk Majlis Pertunangan anak buah my hubby. My hubby sangat tidak mahu mengecewakan dia so kami pergi jugak dengan bercar-pool with Abg Ki & Ayu. Perjalanan ambik masa hampir 7 jam dengan cuaca panas terik. Sangat bosan sebab sepanjang perjalanan dapat tengok hutan je kiri kanan. Tempat nak berhenti makan pun xde, nasib baik ayu sempat buat sandwich pg tu, ktorg melantak benda tu je la janji perut tak berbunyi. Ktorg berdua (aku & ayu) yang jadi datin-datin tak dilantik ni duk seat belakang dah puas tdo bangun dah, still tak sampai-sampai jugak. Cik abg 2 orang lagi tu yang gilir drive tu sesuke je gelakkan ktorg.. Maklumlah, ni first time aku & Ayu ikut our hubbies ke Mersing ke umah abg sulong dorg..


Sesampainya kat sane, tergamam gak ktorg. Tertanya-tanya, ni majlis tunang ke majlis khawin ni. Siap dengan pelamin, khemah VIP sampai tutup semua jalan. Memang grand la majlis si Angah ni, sebab his fiancee tu datang dari family yg sangat berada, so mungkin nak jaga status jugak kot.. Sampaikan aku terasa nak tunang sekali lagi lagi je.. Tersengih mr hubby bila aku ajak, bang, jom tunang sekali lagi...Speechless my dear hubby tu..hehe..Untuk kami 2 pasangan yang masih mood pengantin baru ni, si Angah tempahkan bilik hotel.. So, sempat la berbulan madu free.. Hehe... Sebabnya, xde keje pun nak buat kat umah pengantin, pegi duduk & tengok je. Dah boring balik hotel, lepak..


Majlis pertunangan tu berlangsung pada 14hb, setelah rombongan dari Terengganu (belah pihak lelaki) sampai dalam kol3 ptg cmtula, dorg pun bincang la kn.. Insyaallah, bulan 6 nnti bakal dilangsungkan majlis nikah & sanding.. Tahniah buat Angah berdua.. Ni gambar pelamin & hantaran yang sempat aku snap, yang lain, lupa nk ambik..Hehe..


Pandangan bahagian atas pelamin...

Bahagian bawah..

Kain baju melayu

Coklat campur-campur

Kain songket putih

Buah epal

Kek Coklat

Tepak sirih

Dan.... Cincin...




Ktorg bertolak balik, lebih kurang kol 11 pagi 15hb lepas mendapat rehat secukupnya...


18, 19, 20hb Februari 2010


Lepas rehat 2 hari, aku ajak my hubby ziarah my family kat bachok. Kebetulan, my hubby teringin nak minum air tuak, so mintak ayah kat sana carikan air tuak. Petang khamis bertolak ke sana. Sampai kat umah, semua adik beradik yang 5 ke bawah tu ada kat umah. Meriah gak la umah. Ni first my hubby bermalam kat umah family aku kat Bachok tu..


Esok paginya, ajak my hubby ke umah mak sedara aku kat Tawang & pak ngah aku kat Pengkalan Chepa. Untuk sesi perkenalan antara family aku dengan my hubby.. Sambil jalan2 sempat jugak aku majuk kjap dgn mr hubby.. Hehe.. So, aktiviti ke pantai petang tu bersama adik2 adalah usahanya untuk memujuk.. Hehe.. Kesian dia, kena layan mood PMS aku... 


Mr Hubby termenung panjang di belakang...

Sangat ramai beach lovers petang tu...

Adik2 ku 4 org yang ikut.. hehe




Pagi esoknya, 20hb kami bertolak balik. Sempat rehat 2 hari, then aku kembali ke UKM. Dengan tesis, buku PHP yang berhajat untuk ditelaah sepanjang cuti, ku sumbatkan kembali ke dalam beg pakaian untuk dibawak balik ke UKM. Wat balik saje je, bukak pun tidak, apelagi nak wat keje..Huhu.. Ape daaa...

2 comments:

  1. waahh..yay!! dah dpt comment dah..

    jauhnyr perjalanan sue..

    Btw...i guess..im not knowing u well even we are knowing each other for almost 10 years!! am i missing smth??

    ReplyDelete